Markten & braderieën in Nederland

Weekmarkt Purmerend
» Weekmarkt in Purmerend
(Noord-Holland)
 - Te vinden Diverse locaties

Ontdek de Kleurrijke Weekmarkten van Purmerend – Elke Dag een Nieuwe Ervaring!

Purmerend’s Weekmarkten: Een Ontdekkingsreis voor je Zintuigen

Welkom in Purmerend, een stad die elke dag van de week tot leven komt met haar diverse en levendige weekmarkten. Van de historische straatjes van de Schoolsteeg tot het bruisende Wormerplein, elke markt biedt je een unieke ervaring vol kleuren, geuren en smaken.

Dinsdagmarkt: Schoolsteeg, Binnenstad Purmerend

 • Tijd: 8.30 uur tot 14.00 uur
 • Sfeer: Deze markt brengt de historische binnenstad tot leven met een kleinschalige, maar kwalitatieve selectie van kramen. Ideaal voor een snelle, verse lunch of om unieke lokale producten te vinden.

Woensdagmarkt: Meerland, Purmerend

 • Tijd: 9.00 tot 17.00 uur
 • Hoogtepunten: Een uitgebreide markt waar je alles vindt van verse groenten en fruit tot kleding en huishoudelijke artikelen. Het is de perfecte plek om je midden in de week even onder te dompelen in de lokale cultuur.

Donderdagmarkt: Weidevenne, Purmerend

 • Tijd: 09.00 tot 17.00 uur
 • Bijzonderheden: Deze markt staat bekend om zijn vriendelijke sfeer en diversiteit. Hier proef je de lokale smaken en maak je kennis met de warme gemeenschapszin van Weidevenne.

Vrijdagmarkt: Gildeplein, Purmerend

 • Tijd: 09.00 tot 17.00 uur
 • Ervaring: De vrijdagmarkt op het Gildeplein is de ideale plek om je weekendinkopen te doen. Van verse bloemen tot ambachtelijke kazen, hier vind je alles om je weekend speciaal te maken.

Zaterdagmarkt: Wormerplein, Purmerend

 • Tijd: 09.00 tot 16.00 uur
 • Kenmerken: De grootste en meest levendige van alle Purmerendse markten. Het Wormerplein is elke zaterdag het toneel van een bruisende markt waar de hele gemeenschap samenkomt.

Jouw Gids voor de Weekmarkten in Purmerend

Elke weekmarkt in Purmerend heeft zijn eigen charme en aanbod. Of je nu op zoek bent naar dagverse producten, unieke handgemaakte artikelen of gewoon de sfeer wilt proeven van de Purmerendse gemeenschap, elke markt biedt een unieke ervaring.

Bereikbaarheid en Tips

 • Openbaar Vervoer: Alle markten zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Check de lokale dienstregelingen voor de beste route.
 • Parkeren: Bij elke marktlocatie zijn er voldoende parkeermogelijkheden.
 • Fiets: Fietsen kunnen bij de meeste markten gemakkelijk en veilig worden gestald.
 • Beste Tijden: Voor de meest verse producten is het aan te raden vroeg te komen, vooral op de drukkere zaterdagmarkt.

De Markt als Sociaal Trefpunt

De weekmarkten in Purmerend zijn niet alleen plaatsen voor handel, maar ook sociale trefpunten waar bewoners en bezoekers elkaar ontmoeten, nieuwtjes uitwisselen en de lokale cultuur beleven.

Duurzaam en Lokaal

Door te winkelen op de weekmarkten steun je lokale boeren, ambachtslieden en ondernemers. Dit draagt bij aan een duurzamere en meer verbonden gemeenschap.

Ervaar de Authentieke Markt Sfeer in Purmerend

Of je nu een inwoner bent of een bezoeker, de weekmarkten in Purmerend zijn de perfecte plek om de lokale cultuur en gemeenschap te ervaren. Elk bezoek is een kans om iets nieuws te ontdekken, van de seizoensgebonden lekkernijen tot de unieke handwerken van lokale ambachtslieden. Maak van je marktbezoek een wekelijkse traditie en dompel jezelf onder in de levendige atmosfeer die elke markt te bieden heeft.

Win een marktpakket van de weekmarkt in Purmerend

Voeg je bij de 307+ marktenthousiastelingen die al profiteren van exclusieve inzichten en updates. 

🎉 Exclusieve Kans, mis het niet!: Maak bij je aanmelding kans op een uitgebreid pakket van jouw markt! (Bij 1.500 inschrijvingen wordt deze verloot!)* Duik in een wereld vol inspiratie en voordeel! En maak je geen zorgen, je kunt je net zo gemakkelijk met één klik weer afmelden. We respecteren je privacy en keuzevrijheid.
Deel weekmarkt:

Win een marktpakket van jouw markt!

Voeg je bij de 300+ marktenthousiastelingen die al profiteren van exclusieve inzichten en updates. 

🎉 Exclusieve Kans, mis het niet!: Maak bij je aanmelding kans op een uitgebreid pakket van jouw favoriete markt! (Bij 1.500 inschrijvingen wordt deze verloot!)

* Duik in een wereld vol inspiratie en voordeel! En maak je geen zorgen, je kunt je net zo gemakkelijk met één klik weer afmelden. We respecteren je privacy en keuzevrijheid.