Markten & braderieën in Nederland

Weekmarkt Maastricht
» Weekmarkt in Maastricht
(Limburg)
 - Te vinden op de Markt in Maastricht

Marktdagen in Maastricht: Van Woensdag tot Zondag Een Levendige Ervaring

Maastricht’s Marktleven: Een Wekelijkse Schatkist van Ontdekkingen

Maastricht, bekend om zijn levendige cultuur en historie, biedt een reeks boeiende markten. Van de traditionele weekmarkt tot gespecialiseerde themamarkten, elke dag is er een nieuwe ervaring te ontdekken.

Woensdag en Vrijdag: Traditionele Weekmarkt op de Markt

 • Tijden: Woensdag en Vrijdag, 09:00 tot 15:00 uur.
 • Locatie: Markt, Maastricht.
 • Kenmerken: Een breed scala aan producten, van verse voedingswaren tot kleding en accessoires. De vrijdagmarkt staat ook bekend om zijn uitgebreide visaanbod.

Donderdag: Boerenmarkt in de Ruijterij

 • Tijden: Donderdag, 13:00 tot 18:00 uur.
 • Locatie: Ruijterij, naast hotel Crowne Plaza.
 • Speciaal: Lokale en biologische producten direct van de boer, waaronder verse groenten, fruit, kaas, en ambachtelijke lekkernijen.

Weekend: Antiek en Brocante Markt

 • Tijden: Zaterdag 10:00 tot 17:00 uur, Zondag 12:00 tot 17:00 uur.
 • Locatie: Markt, Maastricht.
 • Bijzonderheid: Een paradijs voor liefhebbers van antiek en brocante, waar unieke vondsten en historische schatten te vinden zijn.

Ervaar de Markten van Maastricht

Elke markt in Maastricht biedt een unieke kans om de lokale cultuur en producten te ervaren. Verken de diversiteit van de weekmarkten, ontdek lokale delicatessen op de Boerenmarkt, of duik in het verleden op de antiekmarkt.

Praktische Informatie

 • Bereikbaarheid: Alle markten zijn goed bereikbaar te voet, per fiets of met het openbaar vervoer. Parkeergelegenheid is in de omgeving beschikbaar.
 • Betaalmogelijkheden: Contant en pin worden vaak geaccepteerd.
 • Tip: Combineer je marktbezoek met een wandeling door het historische centrum van Maastricht voor een complete ervaring.

Ontdek de levendige en gevarieerde markten van Maastricht, waar elke dag iets nieuws te beleven valt. Van dagelijkse benodigdheden tot unieke vondsten, Maastrichts marktleven is een niet te missen ervaring voor zowel locals als bezoekers.

Markten van Maastricht: Een Kleurrijk Mozaïek van Handel en Cultuur

Maastricht, een stad rijk aan geschiedenis en cultuur, herbergt diverse markten die ieder een uniek aspect van de stad belichten. Van verse producten tot antieke schatten, deze markten zijn een spiegel van de lokale gemeenschap en haar tradities.

Woensdag en Vrijdag: Hart van de Stad op de Markt

 • Sfeer: Het bruisende hart van Maastricht wordt op woensdag en vrijdag gevuld met de energie van de traditionele weekmarkt. Hier heerst een gezellige drukte waar stadsgenoten en bezoekers samenkomen.
 • Diversiteit: Naast een uitgebreid assortiment aan dagelijkse producten, biedt de vrijdagmarkt een bijzondere focus op verse vis. Deze dagen zijn ideaal voor het ontdekken van lokale lekkernijen en het inslaan van verse ingrediënten.

Donderdag: Boerenmarkt – Een Proeverij van Lokale Heerlijkheden

 • Authenticiteit: Deze markt legt de nadruk op lokale en biologische producten. Het is een wekelijkse showcase van de rijkdom van het Limburgse land, waarbij boeren en ambachtslieden hun beste producten aanbieden.
 • Ervaring: Bezoekers kunnen genieten van proeverijen en direct in contact komen met de producenten, wat een persoonlijke en authentieke marktervaring biedt.

Weekend: Een Duik in het Verleden op de Antiek- en Brocantemarkt

 • Uniekheid: De weekendmarkt is een ware schatzoektocht voor liefhebbers van antiek en brocante. Elke kraam biedt een blik in het verleden met zijn unieke collecties van kunst, meubels, sieraden en meer.
 • Atmosfeer: De historische setting van de Markt in Maastricht versterkt de nostalgische ervaring van deze markt, waardoor het een perfecte bestemming is voor een weekenduitje.

Verrijk je Bezoek aan Maastricht

 • Culinair Genieten: Combineer je marktbezoek met een culinaire ervaring in een van de vele lokale cafés en restaurants die Maastricht rijk is.
 • Culturele Verkenning: Maak van de gelegenheid gebruik om de rijke geschiedenis en cultuur van Maastricht te ontdekken, met zijn musea, kerken en historische gebouwen.

Elke markt in Maastricht biedt een unieke blik op de ziel van de stad. Van de alledaagse gezelligheid op de weekmarkten tot de bijzondere vondsten op de Boeren- en antiekmarkten, Maastricht bewijst dat haar markten veel meer zijn dan alleen plaatsen voor handel – het zijn levendige centra van gemeenschap en cultuur.

Win een marktpakket van de weekmarkt in Maastricht

Voeg je bij de 307+ marktenthousiastelingen die al profiteren van exclusieve inzichten en updates. 

🎉 Exclusieve Kans, mis het niet!: Maak bij je aanmelding kans op een uitgebreid pakket van jouw markt! (Bij 1.500 inschrijvingen wordt deze verloot!)* Duik in een wereld vol inspiratie en voordeel! En maak je geen zorgen, je kunt je net zo gemakkelijk met één klik weer afmelden. We respecteren je privacy en keuzevrijheid.
Deel weekmarkt:

Win een marktpakket van jouw markt!

Voeg je bij de 300+ marktenthousiastelingen die al profiteren van exclusieve inzichten en updates. 

🎉 Exclusieve Kans, mis het niet!: Maak bij je aanmelding kans op een uitgebreid pakket van jouw favoriete markt! (Bij 1.500 inschrijvingen wordt deze verloot!)

* Duik in een wereld vol inspiratie en voordeel! En maak je geen zorgen, je kunt je net zo gemakkelijk met één klik weer afmelden. We respecteren je privacy en keuzevrijheid.