Markten & braderieën in Nederland

Weekmarkt Emmen
» Weekmarkt in Emmen
(Drenthe)
 - Te vinden het Marktplein en de Hoofdstraat

Markt in Emmen: Iedere week het hart van Drenthe

Welkom in Emmen, de levendige stad in het prachtige Drenthe. Hier vinden traditie en vernieuwing elkaar, vooral op de bruisende weekmarkt die centraal staat in het leven van de lokale bevolking en haar bezoekers.

Openingstijden en locaties

De weekmarkt in Emmen is een waar spektakel. Elke vrijdag van 08:00 uur tot 14:00 uur transformeert het Marktplein en de Hoofdstraat in een bruisend centrum van handel en ontmoeting.

Marktdagen en specifieke markten

  • Warenmarkt in Emmen:
    • Locatie: Marktplein en Hoofdstraat
    • Openingstijden: Vrijdag van 08:00 uur tot 14:00 uur
    • Bijzonderheden: Met meer dan 100 kramen die een breed scala aan producten bieden, zijn er wekelijkse acties en aanbiedingen die het bezoek extra aantrekkelijk maken.

Wat te kopen op de weekmarkt

Of je nu op zoek bent naar verse groenten en fruit, ambachtelijke kazen, modeaccessoires of unieke handgemaakte artikelen, de Warenmarkt in Emmen heeft het allemaal. Het is een feest voor de zintuigen met kleurrijke displays, geuren van vers voedsel en het geluid van levendige gesprekken.

Hoe kom je bij de weekmarkt

  • Openbaar vervoer: Emmen Centrum is uitstekend bereikbaar met bus of trein. Bussen stoppen direct aan het Marktplein en het treinstation is op loopafstand.
  • Op de fiets: Een veilige fietsgarage vind je aan de Wilhelminastraat – ideaal tijdens de vrijdagmarkt. Let wel: fietsen op de Warenmarkt is niet toegestaan.
  • Met de auto: Rondom het centrum zijn er volop parkeermogelijkheden, zowel op straat als in parkeergarages zoals Westerstraat en Willinkplein. Meer parkeerinformatie is te vinden op centrumparkeren.nl/emmen.

Handige tips voor je bezoek

Kom vroeg voor de beste deals en versheid van producten. Houd ook rekening met de betaalmogelijkheden bij de verschillende kramen. En vergeet niet de seizoensgebonden evenementen en themadagen die regelmatig worden georganiseerd.

Historische context

Al generaties lang speelt de marktcultuur een centrale rol in Emmen. Wat ooit begon als een bescheiden verzameling van lokale handelaren, heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk wekelijks evenement dat het lokale gemeenschapsgevoel versterkt.

Kom naar de markt in Emmen!

Emmen’s weekmarkt is meer dan alleen winkelen – het is een ervaring. Of je nu een lokale bewoner bent of een bezoeker, het is de perfecte plek om de cultuur, gemeenschap en charme van Emmen te ervaren.

Win een marktpakket van de weekmarkt in Emmen

Voeg je bij de 307+ marktenthousiastelingen die al profiteren van exclusieve inzichten en updates. 

🎉 Exclusieve Kans, mis het niet!: Maak bij je aanmelding kans op een uitgebreid pakket van jouw markt! (Bij 1.500 inschrijvingen wordt deze verloot!)* Duik in een wereld vol inspiratie en voordeel! En maak je geen zorgen, je kunt je net zo gemakkelijk met één klik weer afmelden. We respecteren je privacy en keuzevrijheid.
Deel weekmarkt:

Win een marktpakket van jouw markt!

Voeg je bij de 300+ marktenthousiastelingen die al profiteren van exclusieve inzichten en updates. 

🎉 Exclusieve Kans, mis het niet!: Maak bij je aanmelding kans op een uitgebreid pakket van jouw favoriete markt! (Bij 1.500 inschrijvingen wordt deze verloot!)

* Duik in een wereld vol inspiratie en voordeel! En maak je geen zorgen, je kunt je net zo gemakkelijk met één klik weer afmelden. We respecteren je privacy en keuzevrijheid.