Markten & braderieën in Nederland

Weekmarkt Amersfoort
» Weekmarkt in Amersfoort
(Utrecht)
 - Te vinden Lieve Vrouwekerkhof

De Levendige Bloemenmarkt van Amersfoort

Amersfoort en zijn bloeiende markt

In het historische hart van Amersfoort, aan de voet van de Lieve Vrouwetoren, vindt elke vrijdagochtend een bijzondere bloemenmarkt plaats. Deze markt is niet alleen een festijn van kleuren en geuren, maar ook een belangrijk sociaal evenement dat de lokale gemeenschap en bezoekers samenbrengt.

Marktgegevens: tijd en locatie

  • Locatie: Lieve Vrouwekerkhof, Amersfoort
  • Tijd: Elke vrijdag, 08.00 – 13.00 uur

De bloemenmarkt: een zintuiglijke belevenis

De bloemenmarkt op het Lieve Vrouwekerkhof staat bekend om zijn levendige sfeer. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan bloemen en planten, elk met hun unieke schoonheid en geur.

Wat te vinden op de bloemenmarkt

De markt biedt een uitgebreide selectie van:

  • Seizoensbloemen, van tulpen tot zonnebloemen
  • Exotische planten en lokale specialiteiten
  • Bloemstukken en decoratieve arrangementen voor elke gelegenheid

Naar de markt in Amersfoort

Amersfoort is uitstekend bereikbaar met de auto, fiets en openbaar vervoer. Met diverse parkeerplaatsen in de buurt en goede OV-verbindingen is de bloemenmarkt een gemakkelijke bestemming voor iedereen.

Tips voor een bezoek aan de markt

  • Kom vroeg om de beste keuze te hebben en de drukte te vermijden.
  • Houd rekening met zowel contant geld als pinbetalingen bij de kramen.

Een rijke traditie in Amersfoort

De bloemenmarkt op het Lieve Vrouwekerkhof is een belangrijk onderdeel van de culturele en historische identiteit van Amersfoort. Door de jaren heen heeft deze markt zich ontwikkeld tot een niet te missen wekelijks evenement.

Ervaar de Bloemenmarkt in Amersfoort

De bloemenmarkt van Amersfoort is meer dan een plek om bloemen te kopen; het is een ervaring van gemeenschapszin, schoonheid en traditie. Een bezoek aan deze markt biedt de perfecte gelegenheid om de lokale cultuur en gastvrijheid van Amersfoort te ervaren.

Win een marktpakket van de weekmarkt in Amersfoort

Voeg je bij de 307+ marktenthousiastelingen die al profiteren van exclusieve inzichten en updates. 

🎉 Exclusieve Kans, mis het niet!: Maak bij je aanmelding kans op een uitgebreid pakket van jouw markt! (Bij 1.500 inschrijvingen wordt deze verloot!)* Duik in een wereld vol inspiratie en voordeel! En maak je geen zorgen, je kunt je net zo gemakkelijk met één klik weer afmelden. We respecteren je privacy en keuzevrijheid.
Deel weekmarkt:

Win een marktpakket van jouw markt!

Voeg je bij de 300+ marktenthousiastelingen die al profiteren van exclusieve inzichten en updates. 

🎉 Exclusieve Kans, mis het niet!: Maak bij je aanmelding kans op een uitgebreid pakket van jouw favoriete markt! (Bij 1.500 inschrijvingen wordt deze verloot!)

* Duik in een wereld vol inspiratie en voordeel! En maak je geen zorgen, je kunt je net zo gemakkelijk met één klik weer afmelden. We respecteren je privacy en keuzevrijheid.